Kennel Illebølle

Vores Elverdams Igor. Foto lige her under er Freya vom Hesseltal

Kleiner Münsterländer og Gordon Setter

Kennel Illebølle.
Lejlighedsvis opdræt af Kleiner Münsterländer og Gordon Settere til jægere.

Hej!

Mit navn er Palle Jørgensen. Jeg har haft jagthunde som min store hobby, siden 1977 hvor jeg fik min første jagthund i konfirmationsgave.

Jeg har været lidt rundt, hvad angår racer. Både som ejer, men også som dressør for andre. Breton, Engelske Settere,  Gordon Settere, Labrador Retriever, Cocker Spaniels både FT og standard, Kleiner Münsterländer og Tyske Ruhår. 2 racer har stået vores hjerter særlig nær. Gordon Setter og Kl. Münsterländer. 

Gordon Settere har vi haft i 18 år, men desværre ingen for tiden og Kl. Münsterländere, har vi (fru Tina og jeg) haft siden 1988 og synes selv, vi ind imellem, har haft stor succes med.

Vores Gordon Settere har jeg ført i mindre grad på markprøver og apporteringsprøver. Primært har vi brugt dem til jagt og haft stor glæde af denne skønne og særdeles robuste hunderace. Det er blevet til et enkelt kuld hvalpe. Illebølle's D- kuld.

Med vores Kl. Münsterländere deltager på anlægsprøver/test med mine unghunde, både i Danmark og i Tyskland. Det er ikke kun vigtigt for mig, men hele vores race. Af jagtprøver er det især fuldbrugsprøven eller IMP-prøver (International Münsterländerprøve A eller B i KLM.I regi), der har min interesse. At træne en hund til en fuldbrugsprøve eller IMP er et stort arbejde, men meget givtigt, både for hund og fører.

Linjerne vi kører med bygger hovedsagelig på tyske hunde. Her synes jeg, vi finder det bedste materiale inden for vores race. Det er især hunde fra Nordrhein- Westfalen, der bidrager med stor alsidighed, gode stand og sekunderingsanlæg, passende fart, passende niveau af letførlighed og dressurbarhed , godt gemyt og roligt væsen.  Der må gerne være et stænk sydtysk, østrigsk og tjekkisk blod i også, da det giver ekstra gode sporegenskaber og rovvildtskarphed.  Jeg synes det er rart hundene, har stor medfødt lyst for, at apportere ræv. Det sparer mig for en masse arbejde siden hen og giver nogle gode jagtoplevelser i tilgift. 

Søg rundt på hjemmesiden og se hvilke tanker vi gør os om vores dejlige hunderacer.


Vores hunde nu og igennem tiden.

En kendt tysk ruhårsmand lærte mig engang et begreb, han brugte om Retrievere,-"Terrassenhunde". Kan man også bruge det om vores Illebøllemünsterländere?😲
På foto ser du vores hunde, som vi har nu. Elverdams Igor og Münsterledet's Frida.

Nedenstående lidt historik af hunde vi har og har haft med inde over i vores kennel.

DKJCH Balder (Ingo vom Rehwinkel- DKJCH Donna) 
Minderne om denne hund kan man leve på resten af livet.Ud over at han hjembragte et jagtchampionat, hvor hans sidste bedrift i målet på dette var ,at blive bedste hund på Sjællandske brugsprøve ud af ca. 70 startende, (det var dengang der var prøver til) opnåede han også en 1pr. på Int. fuldbrugsprøve i Tjekkiet.

Det var med Balder i 1988 hele Münsterländerhistorien startede.


Freya vom Hesseltal (Lux von der Innleit'n- Anke vom Ostesch). Vores første avlstæve. En meget alsidig hund, med gode standegenskaber og spontan sekundering. Rovvildtskarp som bare pokker. Spurlaut men kun på ræv. Det betød at vi havde nogle fantastiske rævejagter med hende ikke mindst i rørskovene i de langelandske strandenge. En dag drev hun 3 ræve frem til skytterne, som leverede dem alle, hvorefter de stolt blev apporteret. Den ene dog med lidt besvær, da den vejede 10 kg!
Med Freya har jeg deltaget på DM. Hun fik 2 x 2 pr. på fuldbrugsprøve med henholdsvis 226 og 228 point. Næsten ikke til at bære, da 230 giver 1 pr.

DKCH Illebølle´s Arco (Basco vom Höftersbusch- Freya vom Hesseltal). Kunne man bare lave sådan en hund hver gang

SUCH Illebølle´s Anja (Basco vom Hôftersbusch- Freya vom Hesseltal). En skøn tæve med et helt fantastisk brunskimmel. Anja blev svensk hundestatsborger🙂

Illebølle´s Bonnie (DKJCH Balder- Freya vom Hesseltal) er at finde i mangen en stamtavle, da hun er mor til Bonjami´s Arcas, der er brugt flittigt i avlen.

Basco vom Höftersbusch, far til vores A- kuld. På billedet ligner det, at Basco er hvid/ sort. Han var dog hvid/ brun, men helt utrolig mørk i pikmentet. Det var også noget, han nedarvede. Se bare på Illebølle´s Anja ovenover og når man støder på en af de meget mørke brunskimlede hunde vi har, så hver ganske vis på Basco er i stamtavlen. Det er for øvrigt noget, man kan skrive sig bag øret, hvis man har problemer med for lyspikmenteret brunt i sit opdræt.

Vores første Gordon Setter. Skønne Røsnæs Elva. Elva havde vi mange gode jagtture med. Husker en gang på et langelandsk gods på en slyngeljagt, hvor jeg skulle tage yderomgangen med hende. Hun havde stand på stand for fasaner. Til sidst måtte jeg stoppe med at skyde, da jeg ikke kunne bære flere.
Her ses hun med sit Illebølle's D- kuld

Høegstoft Bila (Fürst vom Eulenfelsen- Ræhrbakken´s Aika) Bila er oldebarn efter Balder. Hun minder utroligt meget om ham, ikke mindst hendes fart og stil. 
Bila er utrolig letførlig, noget der kendetegner afkom efter F- kuldet vom Eulenfelsen.
Hun fik meget nemt 2 x 1 pr. på marken lige i træk. Den ene gang var hun prøvens eneste Kl. Münsterländer og eneste præmierede hund. De 12 andre var for øvrigt ruhårede hønsehunde. 
Bila er helt skør med, at apportere ræv. Da billedet her skulle tages, var det ikke let både være den, der skulle fotografere og den der skulle have ræven bragt. Bila hentede den glædeligt 15 gange i træk før fotografen var tilfreds.

Illebølle´s Emil. (Fredensvej´s Cipo- Høegstoft Bila). Han er tilsyneladende lige så let at arbejde med, som sin mor. Ejer: Peter Malle Kristensen, Aarhus.
Emil er far til vores F- kuld

Det norske fjeld og Illebølle's Ellye (Fredensvej´s Cipo- Høegstoft Bila) klæder hindanden godt.

Illebølle´s Ea (Fredensvej´s Cipo- Høegstoft Bila) hygger sig med stand for grouse hos Kennel Fall Brook Run, New York State, USA

Gordon Setter Åens Rocco. Stor robust hanhund. Gordon Setteren er en rimelig alsidig engelsk jagthund og Rocco var ingen undtagelse. Vores Gordon Settere har mest været brugt som jagthunde og mindre som sportshunde. De arbejder hårdt i rørskove og krat. En Gordon i stand, blir man aldrig træt af, at se på.

 Münsterledets Frida (Elverdam's Dux - Münsterledets Bella) 
Frida er en tæve, der er let, at arbejde med. Jeg bruger hende meget i mose, skov og remiser, hvor hun altid holder en god kontakt til mig. Hun har stor vandpassion og da hun har opdaget det giver bonus, at være vedholdende på sporet af anskudt vildt, er hun blevet særdeles effektiv til at rydde op efter os, hvis vi har været uheldige. Imponerende er det altid, at se den drevne jagthund, der på jorden følger blodsporet af en anskudt flyvende fugl og ender ude hvor den er landet, for at bringe den hjem. Det er en af hendes stærke sider.
Der ligger nogle rigtig gode hunde bag Frida. Illebølle´s Arco, Lux von der Innleit´n, Freya vom Hesseltal, Nero vom Eusternbach, Birko von der Alten Ziegelei og ikke at forglemme hendes far Elverdams Dux, som var en god nedarver af anlæg for vores race,

Elverdam´s Igor (Caesar aus der Wolfskammer - Gråsidigens Silja) er vores unge hanhund. 
Har haft et godt prøve/udstilling år 2017 og er i en alder af 18 mdr. klar til Tyske hanhunderegister.
Den unge herrer er yderst rovvildtskarp og har som en af få danske hunde opnået HN (Härtenachweis).
Han er meget rolig, modig, kærlig og nem at have med at gøre.


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Kurt | Svar 09.12.2015 20:39

hejjeg søger en tævehvalp til påske 2016 mørkhvid ikke skimlet.

Palle Jørgensen 09.12.2015 20:52

Hej Kurt

Jeg regner ikke med, at have hvalpe allerede der, men du kan finde hvalpelisten for Münsterländere på dmk-online.dk Den opdateres løbende VH Palle

flemming hojer | Svar 07.11.2014 04:36

Hej jeg seer efter en kleine munster - tæve hvalp eller ung tæve .
krav - rar blid robust sportshund brun / skimmel
hører fra dig mvh fl.

vh Palle 07.11.2014 16:22

Hej Flemming
Tak for din henvendelse. Jeg planlægger først hvalpe til foråret 2016. Hvis du ikke kan vente på det, finder du hvalpelisten på DMK´s hjemmeside.

Palle Larsen. | Svar 13.06.2010 12:01

Er god.og kort fortalt,og som siger en hel masse.Hilsen Palle.

Emma K. Jørgensen | Svar 08.05.2010 17:51

Hej Far
Flot hjemmeside

Lars Elkjær | Svar 06.05.2010 14:58

Hej Palle.
Det er bare en super hjemmeside.
knæk og bræk.

Carina | Svar 03.05.2010 18:03

Hej Palle,
Jättefin hemsida, trevligt att få läsa om dina hundar och finfina bilder.
Ha det gott!

Marina | Svar 03.05.2010 15:42

Har med nöje läst din fina hemsida. Lycka till med kommande valpkull och hoppas vi ses snart. Kram från mig.

Åsa fra Sverige | Svar 02.05.2010 16:01

ÄNTLIGEN!! Det har dröjt många år - til lykke med den!

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.04 | 01:05

Hei Palle. Hilsner fra Norge. For noen herlige valper! Vi kjenner godt ditt avlsarbeid da vi hadde Arja fra hun var 4 år og videre. For en fantastisk hund!

...
09.12 | 20:52

Hej Kurt

Jeg regner ikke med, at have hvalpe allerede der, men du kan finde hvalpelisten for Münsterländere på dmk-online.dk Den opdateres løbende VH Palle

...
09.12 | 20:39

hejjeg søger en tævehvalp til påske 2016 mørkhvid ikke skimlet.

...
07.11 | 16:22

Hej Flemming
Tak for din henvendelse. Jeg planlægger først hvalpe til foråret 2016. Hvis du ikke kan vente på det, finder du hvalpelisten på DMK´s hjemmeside.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE