Münsterledet´s Frida DK12406/2013

Nogle skønne jagtdage i Norge September 2018. Aldrig set så mange ryper før. Hundene på billedet er Illebølle´s Ellye (med dækken) og Münsterledets Frida. Frida mørk som hun er, er ret speciel med sin helt hvide hale.

Fridas side

VJP ved Viöl, Schleswig- Holstein d. 30.03.2014

Frida blev bedste hund på prøven med 74 point og blev noteret for sichtlaut. Hun fyldte på prøvedagen 9 mdr. og var næstyngst af de 19 deltagende hunde. Hun lavede 2 x 11 på harespor, hvilket giver 11 og hun fik også 11 for næsen. I resten af disiplinerne fik hun 10. Tænder og krop uden mangel og skudfast.

At lave sådan et resultat kræver ofte, man er forskånet for uheld. Sådan en dag var dette og det er rart, at prøve en gang imellem. Frida satte faktisk ikke et ben forkert hele dagen. Hun var utrolig nem at føre og var god til at søge kontakt til mig også efter hvert harespor og harehetzen, hvor hun viste selvstændigt arbejde langt langt væk. Det var vores første prøve sammen.

04.08.2014

Frida er blevet HD fotograferet med diagnose: A 

 

HZP ved Illebølle, Langeland 07.09.2014

Det var egentlig ikke planen vi skulle have stillet på den prøve her, da jeg selv var arrangør af prøven og Frida var slet ikke klar, da hun var i løbetid helt op til den langelandske prøve og havde været meget svingende mentalt under denne hendes første løbetid. Jeg havde i stedet meldt til i Schleswig- Holstein d. 20.09.2014 hvilket nok havde passet bedre. Imidlertid havde vi nogle afbud og ville gerne have prøven besat, så godt som muligt, så d. 06 om formiddagen efter, at have trænet vandarbejdet rigtigt for første gang, besluttede jeg, at melde hende til.

Hun bestod med 143 point o.l.e og fik rigtige gode point på anlægfagene. Igen fik hun 11 på næsen og 11 for stand. Søgsoplæg, letførlighed og arbejdsglæde fik hun 10. Der hvor det gik lidt galt og hvor jeg viste jeg ikke var helt klar, var på dressurfagene. 7 på vandet da hun endnu ikke var helt dirigerbar. Fjervildtslæb 9 hvilket var OK. Der hvor vi var uheldige var kaninslæbet, hvor hun glippede kaninen, men fulgte slavisk slæbudlæggerens fod og havnede ude ved ham, som ikke havde fået den ekstra kanin af mig, som han godt må have med ud, netop hvis ovennævnte skulle ske. Den lå imidlertid i min bil, da jeg var ganske overbevist om, hun nok skulle komme med den udlagte. Det plejer være hendes stærke side. Bliver man da aldrig klogere. Hun valgte, at returnere i vindsiden af sporet så hun ikke fik kontakt med den på vej hjem. Jeg fik lov, at starte hende igen og hurtigt kom hun i tanke om, det pågældende spor ikke have givet noget resultat, så hun slog en bue ud og ramte det brugt nabospor, som blev gået til ende, men heller ingen kanin her. Nu var gode råd ved, at være dyre, men den unge dames stærke side, er at hun ikke sådan lige giver op, så det første spor blev undersøgt på de yderste halvdel en gang til og så var der jackpot. Sådan noget er næsten ikke til, at holde til. 5 point var lige nok og giver egentlig ikke noget billede af en hund, der gik det ene spor efter det andet, men missede bare en vigtig ting i starten. Apporteringen gav 3 x 10 hvor gennemsnittet tæller til pointsammentællingen, Altså 10. Hun fik 7 på lydighed, hvilket jeg ikke forstod, da jeg synes hun var ret lydig dagen igennem lige med undtagelse af dirigering på vand. Ingen bemærkninger på tænder og useende og skudfast.

Nu mangler hun i en alder af 14 måneder kun et brugbart udstillingsresultat for, at være avlsgodkendt i h.t. DMK´s avlsregler. P.g.a HZP- resultatet, kan hun stille i brugshundeklasse på udstilling.

FJDs udstilling ved Vissenbjerg 14.06.2015

Frida tildeles excellent 3 BK og er hermed avlsgodkendt

Ureter untersucht 19.11.2018 Fri 

Vi kan konstatere at Frida nu i jagtsæsonen 2018/2019 er spurlaut (spl) på ræv, råvildt og dåvildt.

 

Frida's avlsindekstal opdateret i Dogbase 21.02.2019

Hals/lyd 102

Spor 110

Næse 108

Levende and 101

Søg 106

Stand 106

Letførlighed 102

Skudfast 106

Hohtekvalitet 103

Navlebrok 101

Skulderhøjde 105

 

Haren på anlægstests er en uhyre vigtig faktor for afprøvelse af gode uspolerede sporegenskaber. Vigtig for avl med sporfaste hunde, der til enhver tid, bringer det anskudte vildt hjem, eller bringer vildt for i drevet.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.04 | 01:05

Hei Palle. Hilsner fra Norge. For noen herlige valper! Vi kjenner godt ditt avlsarbeid da vi hadde Arja fra hun var 4 år og videre. For en fantastisk hund!

...
09.12 | 20:52

Hej Kurt

Jeg regner ikke med, at have hvalpe allerede der, men du kan finde hvalpelisten for Münsterländere på dmk-online.dk Den opdateres løbende VH Palle

...
09.12 | 20:39

hejjeg søger en tævehvalp til påske 2016 mørkhvid ikke skimlet.

...
07.11 | 16:22

Hej Flemming
Tak for din henvendelse. Jeg planlægger først hvalpe til foråret 2016. Hvis du ikke kan vente på det, finder du hvalpelisten på DMK´s hjemmeside.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE