Alsidig - racetypisk

Vores mål med vores opdræt er, at lave alsidige, racetypiske Kleiner Münsterländere. Med racetypisk tænker vi ikke kun på eksteriøret, men i særdeleshed også brugsmæssigt. Det er med stor glæde, vi kan konstatere at flere verdensforbund nu over for FCI, indstiller til brugsmæssige krav til standarden. Flere har allerede fået tilføjet disse krav.

Gordon Setteren, som vi pt kun har opdrættet et enkelt kuld af, skal naturligvis avles efter denne races præmisser. Vores hunde vil dog typisk forsøges holdt i den jagtmæssigt mest alsidige ende af skalaen, til gavn for den almindelige jæger.

På denne side har vi fået lov, at bruge en billedserie af Niklas Lagström, Sverige, som viser Illebølle's Fenris i flere situationer, som understreger hundens store omstillingsevne.

Vandpassion er en vigtig egenskab.
Anden er bragt i land.
Münsterländeren er en super kortdistancestøver. Her er et stykke råvildt leveret på drev for skytterne og Fenris skal naturligvis lige sikre, det er forendt.
Større vildtarter kan også sagtens "leveres". Her en ung elgtyr.
Vildsvin er jo ret relevant vildt i flere europæiske lande. Her er det vigtigt, som Fenris gør, at holde afstand og være forbedret på grisenes skindangreb. Han holder den passende sikkerhedsafstand. Man behøver vist ikke lyd på dette foto, for at fornemme hunden er laut. Endnu en vigtig racetypisk egenskab for Kl. Münsterländeren.
Stand er en del af den alsidige jagtbrugshunds egenskaber.
Fasanen har stor betydning for vores jagtudøvelse. Fasanjagt stiller krav til alsidighed. Letførlighed, stand, sporarbejde, muligvis vandpassion og apportering.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.04 | 01:05

Hei Palle. Hilsner fra Norge. For noen herlige valper! Vi kjenner godt ditt avlsarbeid da vi hadde Arja fra hun var 4 år og videre. For en fantastisk hund!

...
09.12 | 20:52

Hej Kurt

Jeg regner ikke med, at have hvalpe allerede der, men du kan finde hvalpelisten for Münsterländere på dmk-online.dk Den opdateres løbende VH Palle

...
09.12 | 20:39

hejjeg søger en tævehvalp til påske 2016 mørkhvid ikke skimlet.

...
07.11 | 16:22

Hej Flemming
Tak for din henvendelse. Jeg planlægger først hvalpe til foråret 2016. Hvis du ikke kan vente på det, finder du hvalpelisten på DMK´s hjemmeside.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE